Cseredarab

A cseredarab program

 

Az autóalkatrész gyártó cégek technológiájuk fejlesztése, a nemzetközi előírások, a termékek újrahasznosítása miatt bevezették a cseredarab programot. A Cromax Kft. által forgalmazott termékek néhány csoportja ezért cseredarab köteles. Váráslást követően a megfelelő cseredarabot a gyártó a betétdíj értékén visszavásárolja.

A megfelelőséget és a visszavásárlás feltételeit a gyártó állapítja meg!

A betétdíj csak akkor jár vissza amennyiben a gyártó elfogadta, alkalmasnak találta a cseredarabot !

A Cromax Kft. nem vállal kötelezettséget arra, hogy a cseredarabokat visszavásárolja.

Megtisztított, sérülésmentes használt darabot az új alkatrész csomagolásában kell visszajuttatni önköltségen a vásárlás helyére személyesen vagy küldeményként. Az átvételtől számítva 2-6 hét alatt történik meg a cseredarab elbírálása. A beszállítótól kapott jóváírás után lehetséges a cseredarab árát visszajuttatni az ügyfélnek.

A cseredarab köteles termék vásárlásának folyamata
A vevő cseredarab köteles új termék vásárlásakor az új termékről és annak cseredarab díjáról is számlát kap. Amennyiban az alábbiakban részletezett módon a vevő a cseredarabot legkésőbb 30 napon belül a Cromax Kft. azon üzletébe behozza vagy ha webshopon keresztül vásárolta akkor önköltségen csomagban visszaküldi, a cseredarab díját visszakapja.

A cseredarab meghatározása
Cseredarab az a régi kis vagy nagy fődarab, amely üzemszerű használat során elkopott, meghibásodott, használatra alkalmatlanná vált, de sérülésektől mentes.

A gyártók / felújítók által meghatározott cseredarabok általános minőségi feltételei
Tiszta > minden egységet megtisztítva kell átadni.
Megfelelő a csomagolása > a cseredarabot az átvett új termék eredeti csomagolásába kell visszacsomagolni és visszaszállítani. A csomagolás nem lehet szakadt vagy szennyezett.
Korróziómentes > az alkatrész ne legyen túlzottan korrodált (felújítható legyen)!
Sérülésmentes > baleset, nyers erő, tűz okozta sérülések nem lehetnek a cseredarabon.
Hiánytalan és összeszerelt > minden egységet teljesen összeszerelt állapotban kell visszajuttatni. Tartalmaznia kell minden kapcsolódó alkatrészt olyan formában, ahogy ki lett szolgálva (ide tartoznak pl. a záró kupakok).
Típus azonos > teljes mértékig megegyezik az új alkatrésszel.

A cseredarab visszaküldésének határideje
A cseredarab visszaküldésének határideje a cseredarab-díj köteles termék vásárlásától (számla dátuma) számított 30 naptári nap. Ennek letelte után cseredarab-díj visszafizetésére a Cromax Kft. nem kötelezhető.

A cseredarab díj számlázása, visszafizetése
Azon termékek forgalmazásakor, melyek cseredarab-díj kötelesek, minden esetben a vevő nevére és címére szóló számla kerül kiállításra. 
Amennyiben nem áll rendelkezésre, vagy az előírt feltételeknek nem felel meg a rendelkezésre álló cseredarab, a gyártók úgynevezett cseredarab díjat számolnak fel.
A vevő a cseredarab díjat a vonatkozó termék megvásárlásakor köteles megfizetni. Megfelelő cseredarab megléte és határidőn belül történő átadása esetén a cseredarab-díj visszafizetésre kerül, értékéről sztornó számla készül.
A cseredarab díj visszafizetése megfelelő cseredarab határidőn belüli átadása esetén történhet. A cseredarab-díj visszafizetése minden esetben a cseredarab-díj megfizetésével megegyező fizetési módon történik. Készpénzes számla esetén a cseredarab-díj készpénzben kerül visszafizetésre. Bankkártyás, átutalásos, postai fizetési módú számlán megfizetett cseredarab-díj átutalással kerül visszafizetésre, melyhez szükség van a vevő bankszámlaszámára. A cseredarab-díj átutalással történő visszafizetésének határideje a számlával egy tekintet alá eső okirat (sztornó számla) kiállításának dátumától számított 30 naptári nap.